השלייה ידועה כאוצר רב ערך, ורבות הנשים בעולם שצורכות אותה מיד לאחר לידתן, בין אם באכילה או בצריכת קפסולות. בשנים האחרונות יותר ויותר נשים לאחר לידה גם בעולם המערבי צורכות את השלייה ומספרות על התאוששות מהירה, התחזקות ואיזון הגוף והנפש.
צריכת השלייה יעילה ומסייעת ב:
* העלאת רמת הברזל בגוף – לאחר לידה וגינאלית אישה מאבדת בממוצע כ-10% מכמות דם גופה, ולאחר לידה קיסרית או במקרה של דימום יתר אישה עלולה לאבד כמות דם משמעותית יותר, שגורם לעייפות וחולשה
* איזון הורמונאלי – בשלייה הורמונים רבים בינהם אוקסיטוצין, פרולקטין, CRH – יכולת השימוש וניצול החומרים הטבעיים שהופרשו בגוף האישה מאפשרים התאוששות מהירה יותר
* סיוע בשיקום וכיווץ הרחם
* הקטנה וצמצום דימום רחמי – השלייה מכילה תאי גזע + חלבונים שמסייעים בריפוי של הרחם במהירות יחסית
* הגברה ועידוד ייצור חלב
* חיזוק הגוף וסיוע בתהליך ההחלמה שלאחר הלידה
* איזון רגשי – הפחתת ומניעת תופעות של דיכאון לאחר לידה
על הקפסולות:
תהליך הכנת השלייה לקפסולות אורך כיומיים שבהם השלייה עוברת תהליך אידוי, הכנה לייבוש, ייבוש ארוך, טחינה וקיפסול.
כמות הקפסולות משתנית בהתאם לגודל ולעובי השלייה – שלייה ממוצעת מניבה כ- 100 קפסולות.
חומר הגלם של הקפסולות הינו צמחי וכשר, ללא טעם או ריח.
האפקטיביות המירבית להתחלת תהליך הקיפסול של השלייה היא עד כ-48 שעות לאחר הלידה (על השלייה להישמר בקירור מרגע לידתה) וזאת על מנת לשמור על טריות השלייה ובנוסף לאפשר לאם להתחיל בצריכה כבר ביום השלישי או הרביעי לאחר הלידה, ימים קריטיים שבהם הקפסולות יכולות להיות לעזר רב.
במקרים אחרים ניתן להקפיא את השלייה ולקפסל מאוחר יותר, יש לקחת בחשבון שזו אופציה פחות מומלצת: עצם ההקפאה וההפשרה משנים אנרגטית את השלייה ובהתאמה את האנרגטיקה של הקפסולות.
מיד לאחר קבלת הקפסולות אפשר להתחיל בשימוש, יש לשמור את הקפסולות בקירור כל עוד הן בשימוש, ולאחר מכן להעביר להקפאה להמשך צריכה מאוחר יותר במידת הצורך (חוסר איזון רגשי, תופעות שקשורות במחזור החודשי, גיל המעבר, העברה לרופא סיני ליצירת פורמולה סינית ייעודית)
הרפואה הסינית העתיקה ( (TCM – Traditional Chinese Medicine) עושה שימוש בשלייה אלפי שנים כמרכיב מחזק ומרפא: השלייה היא אחד המקורות החיצוניים היחידים לחיזוק ג'ינג – Jing המהות הראשונית שנוצרת בגופינו ומהווה מקור אנרגיה ראשוני, ובנוסף היא מחזקת צ'י – Qi (אנרגיה), מחזקת דם ומכאן מאזנת יין ויאנג.
צריכת השלייה בקרב התרבות הסינית ובקרב תרבויות אסיאתיות נוספות היא מקובלת וחלק משלב הפוסט-פארטום של היולדת: מיד לאחר הלידה הסבתא או קרובת משפחה אחרת, תפקידן להעביר את השלייה תהליך בישול וייבוש, וליצור ממנה פורמולה תזונתית שניתנת לאם כבר בימים הראשונים שלאחר הלידה
קפסולות שלייה הינן תוסף תזונתי שלא עברו הערכה של משרד הבריאות, הן לא תרופה ולא נועדו לטפל בסימפטומים כלשהם.
עד כה לא נעשו מחקרים המראים על יעילות השימוש בקפסולות שלייה, וכל הנתונים נאספו מחוויות אישיות של נשים שנטלו קפסולות שלייה.
סקר חווית צריכת קפסולות שלייה בקרב יולדות, אוניברסיטת נבדה ארה"ב
פלסנטוגרפיה – תוצאות סקר 2013 : סלנדר-קנטור יאנג ובנישק
משפחות ויולדות שבוחרות להשתמש במוצר זה לוקחות אחריות מלאה על השימוש בו ועל בריאותן
לינקים נוספים:
משפחה מיוחדת במינה שליוויתי לידתם בניו ג'רזי וקיפסלו את שליית בתם